Scheidingsmediation: een beter alternatief voor een vechtscheiding

Scheidingsmediation

 

Scheiden kan een moeilijk en emotioneel proces zijn. Bovendien is het niet altijd gemakkelijk om te weten welke andere stappen u moet nemen om de situatie zo goed mogelijk aan te pakken. Als uw echtgenoot zich niet wil verzoenen, kan een scheiding een onmogelijke taak lijken. Er zijn echter manieren waarop u het uzelf gemakkelijker kunt maken. Echtscheidingsbemiddeling wordt door sommigen beschouwd als het beste alternatief voor het vechten met uw echtgenoot of het krijgen van hulp van een derde partij tijdens uw echtscheidingsprocedure. Het helpt ook het juridische proces te versnellen, omdat het de kans verkleint dat onnauwkeurigheden of irrelevante informatie in uw gerechtelijke documenten worden opgenomen. Lees verder voor meer informatie over deze optie en hoe het u in uw huidige situatie kan helpen.

Wat is Scheidingsmediation ?

Echtscheidingsbemiddeling is een proces waarbij één echtgenoot (de bemiddelaar) samenwerkt met een derde partij (de mediator) om hen beiden te helpen tot een overeenkomst over hun echtscheiding te komen. De bemiddelaar vertegenwoordigt geen van beide partijen in de echtscheiding, maar is een neutrale partij die het echtpaar helpt bij het vinden van een middenweg. Er zijn drie belangrijke manieren waarop echtscheidingsbemiddeling kan plaatsvinden: echtscheidingsonderhandelingen, echtscheidingsmediation en echtscheidingsmediation met kinderen.

Bij echtscheidingsbemiddeling bereikt het echtpaar een overeenkomst over alle aspecten van de echtscheiding. Bij collaboratieve echtscheiding werken beide echtgenoten samen met de bemiddelaar om een overeenkomst te bereiken over alle aspecten van de echtscheiding, waarbij de bemiddelaar het proces begeleidt. Bij collaboratieve echtscheiding met kinderen werkt het scheidende echtpaar samen met de bemiddelaar, die zich ook bezighoudt met kwesties rond voogdij en bezoekrecht.

Hoe echtscheidingsbemiddeling werkt

Er zijn verschillende bemiddelingsmethoden die gebruikt kunnen worden bij echtscheidingsbemiddeling. Bij echtscheidingsbemiddeling ontmoet het scheidende echtpaar de bemiddelaar samen en bespreekt kwesties met betrekking tot hun echtscheiding. De bemiddelaar helpt het echtpaar bij het bespreken van deze kwesties en het bereiken van een regeling.

Bij collaboratieve echtscheiding ontmoet één echtgenoot de bemiddelaar terwijl de andere echtgenoot buiten wacht. De twee partijen ontmoeten de bemiddelaar samen en de bemiddelaar helpt hen een akkoord te bereiken over hun echtscheiding.

Bij collaboratieve echtscheiding met kinderen ontmoet één ouder de bemiddelaar terwijl de andere ouder buiten wacht. De twee partijen ontmoeten de bemiddelaar samen en de bemiddelaar helpt hen een overeenkomst te bereiken over kwesties in verband met het gezag en het bezoekrecht.

Voordelen en nadelen van Scheidingsmediation

Het belangrijkste voordeel van echtscheidingsbemideling is dat het echtparen kan helpen een overeenkomst over hun echtscheiding te bereiken zonder dat zij naar de rechter hoeven te stappen. Omdat de bemiddelaar geen van beide partijen vertegenwoordigt, is hij onbevooroordeeld en vrij van de emotionele binding die de besluitvorming bij een echtscheiding kan beïnvloeden.

De bemiddelaar tekent ook niet voor documenten, waardoor hij objectiever en nauwkeuriger kan zijn in zijn juridische beoordeling. Dit kan de bemiddelaar belangrijke informatie geven die een rechter misschien niet ziet door de emotionele banden die vaak ontstaan tijdens een echtscheidingsprocedure.

Het belangrijkste nadeel van echtscheidingsbemiddeling is dat het een extra $ 1.000 – $ 2.000 per echtscheiding kan kosten. Dit komt omdat echtscheidingen vaak meer juridische kwesties hebben, dus de vergoeding is hoger voor de behandeling van die kwesties ook.

Factoren voor echtscheiding die van invloed zijn op echtscheidingsbemiddeling.

De volgende factoren kunen het succes van echtscheidingsbemiddeling beïnvloeden:

  • Hoe goed het stel met elkaar overweg kan – Dit kan van invloed zijn op hoe gemakkelijk het is om tot overeenstemming te komen. Als het echtpaar vaak ruzie maakt of een geschiedenis van fysiek of emotioneel misbruik heeft, kan dit de bemiddeling bemoeilijken.

  • Welk vermogen is betrokken – Als de ene echtgenoot rijk is en de andere arm, of als het vermogen verloren dreigt te gaan door een financiële crisis, kan scheidingsbemiddeling minder kans van slagen hebben.

  • De gevolgen voor de kinderen van het echtpaar – Echtscheidingsbemiddeling heeft minder kans van slagen als de kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn. In sommige gevallen zal een ouder die de voogdij heeft, kiezen voor echtscheidingsbemiddeling in een poging een regeling te treffen buiten de rechtbank om.

Related Post