De voordelen van wandelen

Wandelcoaching Delft

Fitheid door te wandelen hangt af van hoe vaak uw lichaam daadwerkelijk energie opwekt en hoeveel het daarbij kan gebruiken. Het algemeen aanvaarde welzijnscriterium voor het gezonde individu is 30 minuten matige lichaamsbeweging per dag. De meeste deskundigen zijn het erover eens dat matige activiteit fysiek veeleisend moet zijn, en 60 minuten kan voldoende zijn om alle activiteiten te bestrijken. Sommige deskundigen bevelen aan dat frequentere activiteit, tot vijf keer per dag, zorgt voor continue activiteit en tegelijkertijd tijdsefficiënt is voor dagelijkse levenstaken. Driemaal per dag 20-30 minuten per minuut wandelen is een uitstekende manier om fit te worden en toch snel energie te hebben voor snelle prestaties en veel taken buitenshuis. Twee tot vier keer per week zou voldoende moeten zijn.

Hoe kan wandelen uw leven verbeteren? Wandelen levert verschillende voordelen op, waaronder:

1. 1. Verhoogde energie. Per uur wandelen (3 keer per dag), worden ongeveer Tweehonderd calorieën verbrand.

2. Verbeterde algemene gezondheid. Verbeterde circulatie; meer zuurstof bereikt de rest van het lichaam, waardoor ontgifting van metabolisch afval plaatsvindt, en verhoogde circulatie naar de gewrichten, hersenen, en andere gebieden van het lichaam.

3. Verminderde stress. Wandelen helpt om het bewustzijn te verhogen en een lager niveau van stress, waardoor een algehele opluchting tot een algeheel beter gevoel van algemene gezondheid.

4. Lengte van het verblijf in het ziekenhuis verminderd. Voor elke patiënt in het ziekenhuis, wordt een afdeling van twintig (20) minuten bespaard. Wandelen maakt een langere verblijfsduur in het ziekenhuis mogelijk door onnodige bewegingen en de noodzaak van een katabool dieet te vermijden.

5. Verbetering van de geestelijke gezondheid. Wandelen helpt bij het verminderen van spanning, angst en verminderde niveaus van depressie.

6. Levenslange gewoonten kunnen worden veranderd, wat leidt tot geleidelijke afzwakking van een gewoonte of een fobie. Bij elk succes is een beetje zelfdiscipline vereist.

Met voortdurende oefening kunnen over honderd jaar de gezondheid en het welzijn op lange termijn aanzienlijk worden verbeterd door regelmatig te wandelen.

Een goede gezondheid leidt tot veiligheid, rijkdom, geluk – en eigenwaarde! Als individuen hun welzijn verbeteren, geven ze betere zorg en hebben ze een betere relatie met hun dierbaren. Ze hebben meer zelfvertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid. Dit draagt over op familie en gemeenschap. Elke persoon in het gezin profiteert van de positieve investering in zijn of haar leven. De gemeenschap profiteert van de investering in culturele diversiteit, omdat gezinnen de kans krijgen om samen te groeien. Wandelen is ook goed voor de natuurlijke omgeving. Wandelen helpt de luchtkwaliteit en de zuurstofvoorziening in de atmosfeer te verbeteren. Als gevolg daarvan hebben mensen die wandelen aanzienlijk minder longaandoeningen. Mensen die wandelen hebben door hun goede gezondheid ook aanzienlijk minder last van parasieten en helminavirussen.

Waarom beginnen we dan niet met wandelen? Velen vrezen dat wandelen hun gewrichten kan beschadigen. In feite helpt wandelen onze gewrichten te versterken omdat het onze gewrichten in staat stelt te reageren op onevenwichtigheden in de voeding en op gewrichtsbewegingen. Het risico op osteoporose neemt toe met de leeftijd, en veel relatieve risicofactoren kunnen worden gekoppeld aan de leeftijd van een persoon. Maar mensen leven langer2,5mphoor betere voeding en effectievere botinsulten, en de ontwikkeling van betere behandelingen.

De American Academy of Anti-Aging Medicine raadt aan om elke dag minstens 30 minuten te wandelen. Drie keer per week en tot vijf keer per maand is de optimale stappenteller geleidelijk. Het wandeltempo van een persoon zou niet sneller of langzamer moeten zijn dan een comfortabele wandeling, maar dat betekent niet dat een trage wandeling een trage wandeling is. In een comfortabel tempo is een wandeling een voortdurende reis – niet stoppen voor een rood licht, tegen een stoeprand opbotsen, of door een smalle straat lopen. In mijn boek Wandelen voor gewichtsverlies is elk deel van het boek een andere wandelactiviteit, die verschillende sterke en zwakke punten bevordert. Een paar pagina’s per keer kan de laatste pagina van een sectie zijn, dus als je door de hoofdstukken leest, zul je merken dat je gewend raakt aan wandelen in een tempo dat iets actiever is dan de meeste mensen aankunnen.

Ga naar buiten, word gezond, en word slanker. Probeer vandaag nog op een goedkope manier te wandelen om af te vallen. U zult niet alleen actiever en gezonder zijn, u zult ook merken dat u meer energie heeft!

Related Post