Gezondheid en de functie van acupunctuur

Acupunctuur Wassenaar

Het bestaan van gezonde en ongezonde meridianen in ons lichaam zorgt er systemisch voor dat we een gezond lichaam hebben. Wanneer een meridiaan, of energiebaan, vastloopt, zeggen we dat hij vastzit. Om te zien of een orgaan gezond is of niet, wordt de energie gewogen die door dat orgaan wordt afgegeven. Chi, of energie van het orgaan, wordt gemeten met de acupunctuurpunten. Het orgaan met de meeste vrijgekomen chi wordt als gezond beschouwd.

Om gezond te blijven moet het lichaam onophoudelijk het evenwicht bewaren tussen de twee tegengestelde krachten, of energieën, in elk orgaan. Ziekte ontstaat wanneer de ene chi of energiebaan sterker is dan de andere, en het lichaam niet in staat is dit evenwicht te bewaren.

Om gezond te blijven, geeft het lichaam onophoudelijk chi vrij en moet het evenwicht tussen de twee tegengestelde krachten, of energieën, in elk orgaan tot stand worden gebracht. Het meest voorkomende orgaan waarnaar chiropractors verwijzen wanneer ze een patiënt behandelen, is het zenuwstelsel. Het ruggenmerg, de zenuwen en de spieren worden allemaal gecontroleerd door het zenuwstelsel. Als er een belemmering of blokkade van chi in het ruggenmerg is, dan zullen er onevenwichtigheden zijn in de functie van de verschillende zenuwstelsels.

Er zijn meer dan 500 zenuwbanen in het lichaam en elke zenuwbaan heeft een specifieke functie. De perifere zenuwen bijvoorbeeld komen van het ruggenmerg naar de vitale organen en zij sturen boodschappen van het ene orgaan naar het andere. Het centrale zenuwstelsel is verantwoordelijk voor de functies van de hersenen en het ruggenmerg. Wanneer er een belemmering is van de chi in het ruggenmerg, zullen er onevenwichtigheden zijn in de functie van het centrale zenuwstelsel en deze zullen alle organen van het lichaam beïnvloeden. Daarom is er een relatie tussen gezondheid en de functie van het ruggenmerg en het centrale zenuwstelsel.

Behandeling van acupunctuurpunten op het ruggenmerg en het centrale zenuwstelsel zijn vergelijkbaar met het behandelen van organen met acupunctuur. Wanneer symptomen aanwezig zijn, worden ze het best behandeld volgens het orgaan dat is aangetast. Acupuncturisten behandelen het ruggenmerg en de bijbehorende zenuwen omdat het ruggenmerg en de zenuwbanen de belangrijkste onderdelen zijn in het functioneren van het lichaam. Wanneer er een belemmering is van de chi in het ruggenmerg, ontstaat er een onevenwicht in het centrale zenuwstelsel dat alle organen beïnvloedt. Acupuncturisten zullen acupunctuurpunten behandelen om de stroom van chi in het lichaam weer in evenwicht te brengen.

Het doel van dit artikel is om degenen die niet bekend zijn met de praktijk van acupunctuur en degenen die op zoek zijn naar alternatieve behandelingen te verlichten. Beide werelden kunnen boeiend zijn, aangezien er een verscheidenheid aan alternatieve behandelingen op de markt is.

Related Post