Kwaliteiten van een goede coach

Coaching Woerden

Welke kwaliteiten moet een persoon hebben om een goede coach te zijn?

Er zijn twee vormen van charisma: charisma als de factor die maakt dat men als coach wordt erkend en gezocht, en charisma als het effect dat men voelt wanneer men een goede of geweldige coach wordt. Het is een charisma waar mensen op reageren.

De kwaliteit van het leiderschap van een coach

Een goede coach loopt over van integriteit. Hij heeft de deugd de dingen in perspectief te zien en is in staat onderliggende verlangens te identificeren en hen te motiveren in de richting van de verwezenlijking van die verlangens. Deze kwaliteit van integriteit is de basis voor veel van het succes van coaches. Veel coaches maken de fout te geloven dat de uiteindelijke beslissing bij hen ligt. Hoewel wordt erkend dat zij onderworpen moeten zijn aan interne beoordeling en goedkeuring van hun ideeën, worden coaches meestal in de positie gebracht van het geven van richting en feedback met betrekking tot de suggesties en punten op hun agenda. richting helpt op zijn beurt om de kansen te vergroten dat de suggesties deel gaan uitmaken van de normale gang van zaken.

Een ethische coach

Een goede coach is bovenal ethisch. Iemand die integer is, is niet alleen een goede leider, maar ook een goed mens. Het is onmogelijk empathie te hebben voor een persoon die niet integer is. Hoe hoog de hoogten van de CEO ook mogen zijn, of hoe hoog de windex op tafel ook mag zijn, een persoon die niet integer is, zal niet leveren. Bestuurders kunnen een leider als individu niet aanbevelen als hij geen ethische scrupules heeft.

Mensen zullen niet hangen aan een leider die niet integer is. “Vertrouw, maar controleer” is één principe; “eerlijkheid, maar controleer” is een ander. Volg de leider die ervoor kiest geen onvergeeflijke incidenten te verbergen, want er is geen grotere slechte dienst dan een leider die zich van de samenleving afscheidt op een manier die een vaderland niet verdient.

c. zijn risico beperkt, objectief is en zich comfortabel voelt met zelf opgelegde controles

d. maakt geen excuses, is zelf Template: [http://www.personalassessmentpart.com/ Loading docks.swf? FileData=Opportunity Franchise;sec#=dimmers%20and%20me%20and%20ancestors.html]

e. richt zich op het grote geheel, baanbrekende resultaten, gericht op de lange termijn

f. heeft een gevestigd belang in het succes van de organisatie en de mensen

g. heeft een onwrikbaar geloof in het potentieel van mensen en organisaties

h. heeft vertrouwen in zijn visie en in de visie van de organisatie

i. is toegewijd aan het voortdurende succes van de mensen, de organisatie, en de planeet

Dit is de essentie van leiderschap.

Om echt effectief te zijn, moeten leiders leren hoe zij het goede voorbeeld kunnen geven. Leiderschap is niet een alles of niets voorstel. Praktijken, zelfs de meest vervelende, kunnen zinvoller worden gemaakt door verbonden te zijn met het grotere doel om ieders potentieel te vergroten.

Related Post