Relatie tussen de therapeut en de therapeut

Relatietherapie Alkmaar

Vind de juiste therapeut voor u.

De relatie tussen de therapeut en het koppel is een zeer delicate relatie. De relatie tussen de therapeut en de cliënt moet een tweerichtingsrelatie zijn. Het is heel belangrijk dat u iemand kunt vertrouwen en dat u eerlijk kunt praten met iemand die om u geeft. Je moet iemand vinden die goede psychologische vaardigheden heeft en vertrouwen.

De relatie tussen een therapeut en de cliënt is erg belangrijk. Hierover ontstaan de meest voorkomende misverstanden.

Soms is het veel praktischer om een hypnotherapiebehandeling van een therapeut te krijgen dan wanneer u zelf op zoek gaat. Het kan bijvoorbeeld veel veiliger zijn dan het bezit van privé-medicijnen op recept, die in je lichaam kunnen ontploffen en je kapot kunnen maken. Op dezelfde manier kunt u vaak behandeling vinden vooral wanneer een plotselinge of traumatische gebeurtenis een trauma veroorzaakt en u werkloos bent of het gevoel hebt dat uw leven aan het afbrokkelen is.

Dus wat is relatietherapie?

Liefde bouwt die warmte in de relatie tussen de therapeut en de cliënt. De therapeut is een persoon die zijn Psychologische Signalen (PSS) om elk individu legt, het gesprek leidt, lichaamshouding, stemtoon, oogcontact, gebruikte woorden, gevoelde reacties, houdingen en handelingen tussen de therapeut’ en de cliënt op elkaar afstemt. De Piet evalueert de proeven, en geeft suggesties. De uitkomst, het resultaat is het beoordelen van de veranderingen bij de cliënt of de therapeut, op voorwaarde dat de therapeut en de cliënt het gevoel hebben dat er veranderingen in de relatie zijn opgetreden en dat ze zich hecht en gelukkig voelen.

Nu kunt u het belang van dit alles zien. Een therapeut kan niet oordelen hoe de relatie verloopt, of hoe het zou moeten gebeuren, of in welke omstandigheden. Hij of zij is er niet om te overtuigen. Dit geldt ook in alle soorten relaties tussen paren. Het is geen basis van buikgevoel. Het is een cognitieve analyse en interpretatie van de fysiologische reacties die de cliënt of de therapeut voelt. Het kan zowel links-hersenen benadering van psychotherapie, of zeer rechts-hersenen, intuïtieve benadering. Anderen zijn aangeleerd-zelf benadering, oog-in-oog ontkoppeling benadering ook. Ze zijn allemaal goed, ze werken allemaal en ze zijn allemaal waardevol.

Bedenk wel dat, hoewel het een beroep is, een relatietherapeut voor ouderen u niet kan adviseren over wat u moet doen als uw Kelly emotioneel model staat of als ze boos is om wat u voelt. Hij kan uw dochter niet helpen om uit haar drugsverslaafde relatie te komen en weer gelukkig te worden. Hij kan u niet vertellen hoe uw zoon moet reageren, als uw meisje moeilijkheden heeft, enzovoort.

De relatie is de meest kritieke factor hier, het is wat de behandelaar vormt en de relatie is waar cliënten hen voor betalen. Het is wat voorkomt dat het gedrag hen schaadt. Het is wat hen zal helpen er in te duiken en dat gedrag te vertonen. Het is waar ze zullen beginnen te zoeken naar oplossingen.

Hoezeer een therapeut er niet is om te overtuigen, zou hij er moeten zijn om de cliënt te steunen en aan te moedigen. Hij moet altijd nagaan of de agenda van de cliënt niet in strijd is met zijn agenda. Als dat zo is, kan hij dat met haar bespreken of hij kan ervoor zorgen dat de cliënt geen aandacht schenkt aan zijn advies.

Als dit alles besproken is in de sessie, is de volgende stap het ontwikkelen van een plan. De therapeut en de cliënt gaan op zoek naar oplossingen en verwachtingen, die van invloed zijn op een mentor en de roloordelen tussen de therapeut en de cliënt.

In deze fase gaat het erom dat de cliënt zich oriënteert en een strategie opbouwt. De therapeut is er als steun en toeverlaat. Hij creëert waar mogelijk een veilige omgeving. Dit is waar de cliënt zijn of haar eigen hulpbronnen, emoties en gevoelens kan ontdekken. Meestal horen we dat ‘ik wist wat ik moest doen, maar ik moest om hulp vragen.’ We leren ook om na te denken over en onze eigen alternatieve manieren van waarnemen en interpreteren over verschillende situaties te herkennen.

Het doel van therapie is het ontwikkelen van echte, bevredigende relaties om een beter leven te leiden, een leven dat meer geordend is, een leven waarin onze behoeften niet worden genegeerd of als vanzelfsprekend worden beschouwd. De eerste twee stappen zijn het uitleggen wat we verkeerd doen en het oplossen ervan. Dit leidt tot de derde. De Ego-Whispering is zeer belangrijk in dit proces. Dat wil zeggen, de cliënt herinneren aan de werkelijke waarde van de persoon of het proces.

De Ego-Whispering is een proces van zelfonderzoek en het vinden van iemands Goddelijke opdracht. Zelfonderzoek is een procedure van vragen stellen en antwoorden vinden. Dit brengt op zijn beurt bij de cliënt een gevoel van betekenis. Dat gevoel van zich geplaatst te voelen op iets dat groter is dan hij of zijzelf. Het is een fase van leren als je het al geleerd hebt, of het is een proces om te zien of je nog aan het leren bent.

De therapeut moet in staat zijn de cliënt uit te leggen dat God in ons is met het doel ons te helpen antwoorden te ontdekken.

Related Post