Waarom heb je een coach nodig?

Coaches zijn doeltreffend als zij de kwaliteiten bezitten die als blauwdruk dienen voor de groei van elke gezonde organisatie.

Een coach is uiterst praktisch, probeert onmiddellijk in te grijpen, maar is niet dogmatisch, en is niet geneigd tot Analytisch Schrijven. Een ideale coach is ook objectief, en heeft het vermogen om constructieve verandering teweeg te brengen.

Wat moet iemand doen om coach te worden?

In de eerste plaats moet iemand die naar een coachpositie solliciteert, eigenschappen bezitten die hem/haar onderscheiden van anderen die over dezelfde vaardigheden beschikken. Daarom zijn vaardigheden een beginpunt – mensen moeten de volgende dingen kunnen:

Bewegen! Sta op van je stoel, ga staan en gebruik je armen alsof je naar beneden kijkt om jezelf te beoordelen, en schoenen en sokken één voor één.

– Analyseer jezelf en noteer je prestaties, hoogte- en dieptepunten.

– Gebruik het “F”-woord en orden je gedachten om je sterke en zwakke punten, mogelijkheden en obstakels te bepalen.

– Kies één belangrijk doel en de baan waar u naar toe wilt, en beoordeel uw bereidheid om dit te bereiken.

– Maak een lijst van de soorten projecten die u goed hebt gedaan, en van die waarvan u vindt dat ze voor verbetering vatbaar zijn.

– Bepaal uw sterke punten op basis van uw functies, en uw zwakke punten die u zouden kunnen hinderen of die onmiddellijk moeten worden bijgewerkt.

– Maak een lijst van uw “zachte” vaardigheden, de vaardigheden die u hebt verworven in uw werk, vrije tijd of studie. Merk op hoe u deze vaardigheden het meest effectief hebt gebruikt. Werk eraan, en bedenk waarom u deze vaardigheden nu gebruikt.

– Als u een manager bent, identificeer dan specifiek werkgedrag waarvan u wilt dat uw werknemers het volgen.

– Hoeveel van uw werknemers doen hetzelfde of identiek werk als wat zij in het verleden deden? Het zal u niet verbazen te ontdekken waarom.

– Het is een bekend feit dat mensen maar zoveel kunnen en werkgevers maar zoveel kunnen betalen. Zorg ervoor dat u gebruik maakt van de sterke punten van uw werknemers terwijl zij werken aan die zaken die essentieel zijn om een succesvolle werkgever te worden.

-Gebruik alle middelen die tot uw beschikking staan en overweeg alles van vrienden, familie, sociale netwerken en het plaatselijke arbeidsbureau.

– Vermijd onnodig werk, dit laat een slechte smaak na bij uw klanten.

– Probeer behulpzaam en volhardend te zijn en vraag de mensen die je kent om contact te houden als ze werknijd krijgen. Zij kunnen u in contact brengen met een potentiële klant.

– Als u een manager bent, moet u zich ervan bewust zijn dat uw personeel het gevoel kan hebben dat u hen micromanaget. Als dit het geval is, besef dan dat u niet de enige bent, maar dat uw personeel in feite een meer microagenda volgt op het werk, en als u niet oppast, kan dit uw verkoop of resultaten beïnvloeden, zelfs als ze zeggen dat het hen niet kan schelen.

– Ga er niet van uit dat al uw medewerkers in de sameante rij staan om een baan te krijgen, zorg ervoor dat ieder van uw team het belang begrijpt van de positie die beschikbaar is. Weten wat het belang van de functie is en hoe u die succesvol kunt invullen, is de sleutel tot het tevreden houden van uw medewerkers.

-Micro-management draait om het kennen van de sterke en zwakke punten van uw medewerkers. Of uw bedrijf nu een familiebedrijf is of een bedrijfsstructuur met HR-beleid, het is belangrijk om de juiste werknemers te vinden om die posities in te vullen. Geloof me, ik heb altijd geweten dat je het nooit zult weten tenzij je het vraagt.

– Vertrouwen en respect zijn de #1 gevoelens die zich vormen wanneer je niet om iets aardigs hoeft te vragen. Business is geen eerlijk beroep en het is altijd het beste om evenveel te geven als je krijgt.

– Gebruik geen adem, stress of voorgerechten voordat je aan de belangrijke dingen toekomt, geen spelletjes, geen geluk, geen toetjes. Houd uw “BOrgan” (Body Or Mind) altijd in topvorm.

– Zorg voor voldoende slaap; niet meer dan nodig, niet minder dan nodig. Volgens de FAA-voorschriften moet je dagelijks minstens een goede nachtrust krijgen, en als je overdag werkt, is een minimum aan dagelijkse slaap essentieel voor je gezondheid en het welzijn van je gezin.

– Geloof in wat je doet en maak het af. Wanneer u een bepaald doel nastreeft en u weet dat u het kunt, doe het dan met alles wat u hebt.

– Blijf positief en denk bij jezelf en zeg in jezelf: “Dit is waartoe ik in staat ben, dit is wat ik kan doen.” Jij bent de meester en degene met alle antwoorden.

– Als je met iemand over je problemen praat en diegene geeft niet het antwoord wat jij wilt, loop dan weg en zoek een ander die dat wel doet.

– Vermijd klagen of anderen vertellen wat je niet leuk vindt of niet opschiet met iets op kantoor. Houd een baan of niet op het werk.

Related Post