Wat is een CT

lung pulmonari longblaasjes - lungs stockfoto's en -beelden

Het ondergaan van een CT-angio-oedeem-angiografie (CAAG genoemd) is de beste manier om een ​​longziekte te diagnosticeren. Dit wordt gedaan door een katheter te gebruiken die aan het uiteinde een kleine ballon heeft. Om te luisteren hoe de verstopte luchtwegen met behulp van een koptelefoon luisteren, zal uw arts geluiden afspelen via de katheter.

De volgende stap is om kleurstof in de katheter te laten plaatsen. De kleurstof wordt trombine genoemd. Zodra de katheter op zijn plaats zit, zal de arts de kleurstof injecteren. Dan wordt de ballon opgeblazen om u te laten weten dat de luchtweg wordt geblokkeerd. De kleurstof is een eiwit dat lectine wordt genoemd en dat de cellen aan de binnenkant van de luchtwegen beschadigt.

Vervolgens zal de arts een naald inbrengen die een flare wordt genoemd. De flare zal ontsteken en tegen de luchtweg onder de flare drukken. Hierdoor zal de arts denken dat er een gaatje in de katheter zit. Vervolgens gebruikt de arts een schijf, een microdebrider genaamd, om de flap te openen.

Ten slotte luistert de arts via de katheter naar metingen van de bloedgassen. Hierdoor kan de arts vanuit de binnenkant van uw longen zien of de luchtweg vernauwt. Hij zal dan een stent implanteren, wat de functie van de luchtweg zal verbeteren.

Wat is opblaasbare manchet?

Er zijn veel redenen voor uw arts om een ​​katheter te gebruiken om de luchtwegen vrij te maken voor uw longen. Als uw longen slapper worden, als u risico loopt op een beroerte, als u gebruind bent, als u diabetes heeft of als u rookt:

Als u allergisch bent, heeft u een hogere dosis van de luchtreiniger nodig. Bovendien kan uw arts dit apparaat gebruiken als u in de buurt bent van iemand die rookt. Het is vooral handig als u in het ziekenhuis ligt en de beademing niet kunt gebruiken, of het is noodzakelijk voor iemand met een hoog risico.

Wat is een bronchodilatator en wat is een opblaasbare manchet?

Een luchtwegverwijder is een apparaat dat wordt gebruikt om uw luchtwegen te openen. Dit apparaat wordt via uw keel of neus ingebracht en afhankelijk van uw ademhalingsstoornis of u een baby, kind, volwassene of bejaarde bent. Als het eenmaal op zijn plaats zit, kan uw arts het soms gebruiken om u te helpen ademen, afhankelijk van het type. Andere keren heeft u het misschien aan uw ziekenhuisbed bevestigd, maar meestal zal het er helemaal af zijn. Er zijn echter speciale toepassingen waarbij u, als u door uw mond ademt of het apparaat aan uw neus is bevestigd, het misschien nodig heeft om te ademen.

Hoe helpt opblaasbare manchet mij?

Als u moeite heeft met ademhalen, is het belangrijk dat uw arts vaststelt of er een reden is waarom u niet door uw normale mond kunt ademen en dat uw neusgangen gezwollen zijn. Dan helpt een opblaasbare manchet u om door uw neus te ademen. De manchet kan ook worden gebruikt als een neusspray die u kan helpen uw neusholtes schoon te maken. Wanneer uw arts bepaalt dat u een opblaasbare manchet moet gebruiken, zal hij u gewoonlijk aanraden om deel te nemen aan een nasaal revalidatieprogramma om te leren hoe u door uw mond kunt ademen zodra de manchet op zijn plaats zit. In het begin kunt u moeite hebben met ademhalen, maar na een paar weken gebruik van de manchet zult u merken dat het bijna net zo gemakkelijk is als ademhalen.

Terwijl u wacht tot uw arts uw papierwerk invult, wilt u misschien een klein flesje neusspray bij u hebben. Dit zal helpen de ophoping van slijm in uw neus te elimineren die ongemak kan veroorzaken en een infectie kan voorkomen. Zorg goed voor uw neussprays en bewaar ze in een container waar u gemakkelijk bij kunt.

Zelfmedicatie is niet nodig om chronische verstopte neusklachten te verlichten. Geneesmiddelen en kruiden worden vaak gebruikt om de verstopte neus te verwijderen en de patiënt te verlichten. U kunt samen met uw arts ook een neusspray gebruiken om het slijm uit uw neus te verwijderen. Dit kan ook symptomen van congestie en verstopte neus verlichten. Gezond verstand en regelmatig handen wassen helpen je altijd om een ​​verstopte neus vanaf het begin te behandelen. Vermijd stoffen die uw neusholtes irriteren en raadpleeg een arts als u merkt dat u symptomen van een verstopte neus heeft.

Related Post